Broccolirijst met paksoi, paprika en runderreepjes
Ingrediënten (2 personen):
- Broccolirijst 400 gram
- 200 – 250 gram runderreepjes
- 1 paksoi
- 3 paprika’s
- 5 cm gember
- 2 knoflooktenen
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding:
- Breng een pan water aan de kook. Zodra het kookt, voeg de broccolirijst toe en kook voor 2 minuten.
- Snijd de gember in kleine stukjes en pers de knoflook. Bak het een minuutje in de wokpan.
- Voeg de runderreepjes en de ketjap toe. Roer goed en bak totdat deze gaat is.
- Snijd ondertussen de paksoi (houd het groene blad apart) en de paprika’s.
- Zodra het vlees gaar is voeg je de groentes (zonder het groene blad) toe.
- Na 5 minuten kun je het groene blad van de paksoi toevoegen en nog 1 minuutje mee baken.
- Verdeel de broccolirijst over de borden en schep het groente mengsel eroverheen. Smakelijk eten!