Broccolirijst met kipcurry en courgette
Ingrediënten (2 personen):
- 200 – 250 gram kipfiletstukjes
- 1 courgette
- 400 gram broccolirijst
- 2 cm gember
- 2 knoflooktenen
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels vissaus
Bereiding:
- Pers de knoflooktenen, snijd de gember in hele kleine stukjes en snijd de courgette in blokjes.
- Breng en pan water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg de broccolirijst toe en kook 2 minuten.
- Doe een eetlepel olie in een wokpan en bak de knoflook, gember en courgette zo’n 2 tot 3 minuten.
- Voeg de kipfiletstukjes toe en bak zo’n 4 tot 5 minuten tot de kip gaar is.
- Voeg de kokosmelk en de vissaus toe aan het mengsel in de wokpan. Roer het geheel door en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Let op! Vissaus is van zichzelf vrij zout, dus let op dat het niet te zout wordt.
- Verdeel de broccolirijst over de borden en schep de curry eroverheen. Smakelijk eten!