Hoofdgerecht

Broccolirijst met kipcurry en courgette

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 – 250 gram kipfiletstukjes
  • 1 courgette
  • 400 gram broccolirijst
  • 2 cm gember
  • 2 knoflooktenen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus

Bereiding:

  • Pers de knoflooktenen, snijd de gember in hele kleine stukjes en snijd de courgette in blokjes.
  • Breng en pan water aan de kook.  Zodra het water kookt, voeg de broccolirijst toe en kook 2 minuten.
  • Doe een eetlepel olie in een wokpan en bak de knoflook, gember en courgette zo’n 2 tot 3 minuten.
  • Voeg de kipfiletstukjes toe en bak zo’n 4 tot 5 minuten tot de kip gaar is.
  • Voeg de kokosmelk en de vissaus toe aan het mengsel in de wokpan. Roer het geheel door en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Let op! Vissaus is van zichzelf vrij zout, dus let op dat het niet te zout wordt.
  • Verdeel de broccolirijst over de borden en schep de curry eroverheen. Smakelijk eten!