HomeHoofdgerecht Quiche met gehaktbodem

Quiche met gehaktbodem

Posted in : Hoofdgerecht on by : Emma Tags: , , , ,

Ingrediënten: (3 porties)

  • 400 gr gehakt
  • Knoflook
  • Ui
  • 500 gr spinazie
  • 250 gr spekjes
  • 3 eitjes
  • Kookroom of slagroom
  • Geraspte kaas
  • Peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Bak de ui met knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Druk de gehakt in een ovenschaal met een lepel plat. Probeer eventueel vocht niet mee te scheppen.
  • Zet 15 minuten in de oven.
  • Bak de spekjes tot een mooie kleur.
  • Voeg de spinazie toe (let op! Als de spinazie een beetje nat is kan het spatten).
  • Klop de eieren los en voeg de kookroom toe. Voeg de peper toe.
  • Zodra de spinazie geslonken is kun je dit op het gehakt plaatsen.
  • Doe het eimengsel over de spinazie.
  • Doe de geraspte kaas erover.
  • Zet 20 – 30 minuten in de oven.

Genieten!